eur 1 certificaat aanvragen | EUR.1 Snel Aanvragen | Wat is het EUR.1 Certificaat?

Vermindering of vrijstelling van invoerrechten met een EUR.1 certificaat

De EU heeft handelsovereenkomsten gesloten met een aantal landen. Mogelijk krijgt u dus wederzijdse vermindering of vrijstelling van invoerrechten. Hiervoor gelden regels. Een eur 1 certificaat aanvragen mag alleen worden gebruikt als bewijs voor goederen die ook daadwerkelijk afkomstig zijn uit de EU. Deze worden ook wel goederen met preferentiële oorsprong genoemd.

Een EUR.1-document is niet verplicht, maar biedt de koper in veel gevallen financiële voordelen, namelijk verminderde of nul invoerrechten. Gaat u exporteren naar een land waarmee overeenstemming is bereikt, dan regelen wij eenvoudig de uitvoeraangifte en vragen namens u het EUR.1-certificaat aan.

Importeert u persoonlijk uit een land waarmee u een overeenkomst heeft? Vraag dan of uw leverancier een EUR.1-certificaat bij de zending kan voegen om vermindering of vrijstelling van invoerrechten bij invoer te verkrijgen.

Een EUR 1 certificaat wordt gebruikt om de oorsprong te bewijzen van goederen

Een EUR1-certificaat wordt gebruikt om de oorsprong te bewijzen van goederen die het grondgebied van de Europese Unie (EU) binnenkomen. Met het certificaat kunnen handelaren goederen uit bepaalde landen importeren tegen een verlaagd tarief of zonder enige invoerrechten.

De preferentiële behandeling is alleen van toepassing op landen waar dergelijke handelsovereenkomsten met de EU waren geformaliseerd.

Afrika: Tunesië, Zuid-Afrika, Algerije. Egypte, Marokko, Kenia

Noord- en Zuid-Amerika: Chili, Colombia, Peru, Ecuador, Mexico, Dominicaanse Republiek

Europa: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Faeröer, Georgië, IJsland, Liechtenstein, Kosovo, Noord-Macedonië, Noorwegen, Servië, Zwitserland, Republiek Moldavië, Oekraïne

Midden-Oosten: Israël, Jordanië, Libanon, Syrië

Leden van de groep van staten in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan

AH Customs verzorgt uw aanvraag voor douanedocumenten en oorsprongsdocumenten. Link: https://www.ahcustoms.nl/onze-diensten/certificaat-van-oorsprong-aanvragen

AH Customs verzorgt uw aanvraag voor douanedocumenten en oorsprongsdocumenten. Link: https://www.ahcustoms.nl/onze-diensten/certificaat-van-oorsprong-aanvragen