EUR 1 Certificaat Aanvragen | EUR.1 Snel Aanvragen

EUR 1 Certificaat Aanvragen

De Europese Unie heeft vrijhandelsovereenkomsten gesloten met een aantal landen en groepen landen. Dit kan resulteren in een korting of vrijstelling van invoerrechten bij wederzijdse invoer van goederen. Als bewijs hiervan kunt u een EUR.1 of EUR-MED certificaat gebruiken. Het EUR1 is een certificaat inzake goederenverkeer waarvoor u een preferentieel recht moet claimen bij het vervoeren van goederen tussen de EU en de landen op de lijst van overeenkomsten.

Is EUR 1 Certificaat Aanvragen Verplicht?

Nee, het gebruik van een EUR.1-certificaat is niet verplicht. Veel klanten hebben er belang bij, omdat het een financieel voordeel met zich meebrengt. In sommige gevallen is er echter weinig verschil tussen de algemene en preferentiële tarieven, waardoor het nauwelijks de moeite loont om een ​​EUR.1-certificaat aan te vragen.

Hoe kunt U Een EUR 1 Certificaat Aanvragen?

U kunt bij AH Customs een EUR.1-certificaat aanvragen. Voor invoer moet uw leverancier een EUR1-certificaat van de zending van de douane ontvangen. Bij uw EUR1-aanvraag moet u een bewijslast overleggen. Dit zijn ondersteunende documenten. Deze ondersteunde documenten verschillen afhankelijk van uw situatie. Koop je de producten van derden of maak je de producten zelf? Machines, telers en auto’s hebben bijvoorbeeld andere documenten nodig. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vraag nu uw EUR.1-certificaat aan.

Kies Uw Toepassingsmethode

Solliciteer Zelf Digitaal
Exportdocumenten kunt u digitaal opvragen. U kunt het uitgifteproces zelf beheren of (deels) overlaten aan derden. Wilt u het afleverproces zelf beheren, dan kunt u met de software van diverse leveranciers direct toegang krijgen tot de Kamer van Koophandel applicatie Digitaal Deposito Export Documenten (DAE). U kunt het bezorgproces ook overlaten aan een logistiek dienstverlener of expediteur. Welke diensten ze aanbieden, verschilt per bedrijf.

Digitaal Aanvragen Via Expediteur
Mogelijk maakt u voor bepaalde in- en uitvoerdocumenten al gebruik van een logistiek dienstverlener of expediteur. Deze bedrijven kunnen u ook ondersteunen bij het digitaal opvragen van exportdocumenten. De service kan per expediteur verschillen en is ook afhankelijk van uw wensen.

Welke Opties Biedt AH Customs Voor Een EUR 1 Certificate Application?

Optie 1: U stuurt alle documenten naar AH Customs. AH Customs verzorgt de volledige aanvraag, drukt het certificaat af en stuurt het naar u op.
Optie 2: Vul het oorsprongsdocument in: een AH Douanespecialist controleert of de aanvraag klopt, verzorgt de datacommunicatie met de Kamer van Koophandel, drukt het certificaat af en stuurt deze naar u op.
Optie 3: Creëer je eigen CvO: AH Customs verzorgt alleen de datacommunicatie met de Kamer van Koophandel, print het certificaat uit en stuur het naar je op.

AH Customs verzorgt uw aanvraag voor douanedocumenten en oorsprongsdocumenten. Link: https://www.ahcustoms.nl/onze-diensten/certificaat-van-oorsprong-aanvragen

AH Customs verzorgt uw aanvraag voor douanedocumenten en oorsprongsdocumenten. Link: https://www.ahcustoms.nl/onze-diensten/certificaat-van-oorsprong-aanvragen