Certificaat van Oorsprong Aanvragen | CvO Online Aanvragen

Certificaat Van Oorsprong Aanvragen

Een certificaat van oorsprong (CvO) is een document dat de herkomst van een product aangeeft. Een CoO bewijst dus in welk land een product gemaakt is. KVK geeft deze oorsprongscertificaten af. De oorsprong van een product wordt bepaald door oorsprongsnormen die zijn vastgelegd in Europese en nationale wetgeving. Bij het bepalen van de oorsprong wordt de Europese Unie als één grondgebied beschouwd.

Waarom Moet U Een Certificaat Van Oorsprong Aanvragen?

Sommige landen buiten de EU vragen om een ​​CoO vanwege handelspolitieke maatregelen, zoals boycots, importbeperkingen en importquota. In sommige landen met een CoC hoeft u ook helemaal geen invoerrechten te betalen. Daar is het MFN-invoertarief (meest begunstigde natie-tarief) van toepassing. Zonder CoO kunt u in de problemen komen als u producten wilt importeren in een bepaald land. Binnen de EU heb je meestal geen CO nodig.

Voordeel Van Het Aanvragen Van Een Certificaat Van Oorsprong

Een land kan op basis van een CoO beslissen om een ​​product al dan niet te importeren. Het land met een CoO controleert ook of het MFN-importtarief van toepassing is. Dit tarief is doorgaans lager dan het algemene tarief.

Vereisten Voor Het Aanvragen Van Het Aanvragen Van Een Certificaat Van Oorsprong

Om het Certificaat van Oorsprong aan te vragen heeft u eerst een factuur en / of paklijst nodig voor de zending die u verstuurt.
Als u de goederen zelf heeft geproduceerd, moet u een schriftelijke verantwoording van het productieproces overleggen, die u moet indienen bij de Kamer van Koophandel.
Als u een handelaar bent en u koopt de goederen binnen de EU, kan een leveranciersverklaring van niet-preferentiële oorsprong voldoende zijn.
Bent u handelaar en koopt u de goederen buiten de EU, dan kan een Certificaat van Oorsprong in het betreffende land als bewijs of leveranciersverklaring dienen.

Digitaal stappenplan voor CoO:

1. Voer de afzender in.
2. Voer uw klantgegevens in.
3. Voer het land van herkomst in.
4. Vul eventueel de gegevens met betrekking tot het transport in.
5. Voer eventuele opmerkingen in.
6. Voer een omschrijving van de goederen in, zoals merk, hoeveelheid en aard.
7. Voer het aantal in.
8. wordt ingevoerd door de autoriteiten.

De Oorsprong Van Een Product Bepalen

Het is vrij eenvoudig als een product volledig in één land wordt geproduceerd, bijvoorbeeld landbouwproducten. Als uw product grondstoffen en onderdelen bevat die uit verschillende landen komen, is dit lastiger. Als je het eindproduct na verwerking in een land als een compleet nieuw product kunt beschouwen, dan krijgt het product de herkomst van dat land toegewezen. Voorbeeld: u importeert hardhout uit Indonesië en maakt er tuintafels van in uw fabriek in Nederland. In dit geval is er een nieuw product en krijgt het de Nederlandse oorsprong.

AH Customs verzorgt uw aanvraag voor douanedocumenten en oorsprongsdocumenten. Link: https://www.ahcustoms.nl/onze-diensten/certificaat-van-oorsprong-aanvragen

AH Customs verzorgt uw aanvraag voor douanedocumenten en oorsprongsdocumenten. Link: https://www.ahcustoms.nl/onze-diensten/certificaat-van-oorsprong-aanvragen